Twitter Facebook RSS Schrijf je nu
in voor de
wekelijkse
vacature
nieuwsbrief

Nieuws

donderdag 10 november 2016

Navigatiehulp maritieme carrières in opkomst


Net als de sector zelf, zijn de carrièremogelijkheden in de industrie anno 2016 erg veranderlijk. Volgens de meest recente Maritieme Arbeidsmarktmonitor groeide het aantal vacatures licht met 0,8%, maar dat betekent niet noodzakelijk dat werkgevers in de sector en werkzoekenden elkaar vanzelf makkelijker vinden. Welke werkgevers bieden momenteel de beste kansen? Welke opties zijn er voor latent werkzoekenden om door te stromen?

Werkzoekenden (actief of latent) gebruiken daarom steeds vaker een hulpmiddel als de Maritieme & Offshore Carrièregids om zich te oriënteren: een navigatiehulp in de zee van carrièremogelijkheden. “De gids is voor mij wat het Bart Smit-boek voor kinderen is: je kunt er uren in lezen,” aldus een engineer, momenteel actief in de industrie. “Ik heb zoveel mogelijk bedrijfsprofielen doorgelezen.”

Het projectteam achter de Maritieme & Offshore Carrièregids ziet een stevige groei van lezers, vooral online. “In 2016 hebben al twee keer zoveel werkzoekenden onze online gids gelezen als in 2015,” aldus projectleider Peter Hoogslag. “Dat komt mede door de toevoeging van een Engelstalige versie: ook voor buitenlandse werkzoekenden blijkt de Nederlandse sector erg aantrekkelijk te zijn. We merken dat de online versie steeds makkelijker en vaker wordt gebruikt.”

Voor de nieuwe Maritieme en Offshore Carrièregids, die begin 2017 verschijnt, ligt voor het team vooral de focus om online door te ontwikkelen. Peter Hoogslag: “Hoe meer mensen onze gids lezen, hoe meer feedback we krijgen over hoe hij gebruikt wordt. We hebben daarom een reeks verbeterpunten meegenomen die in de nieuwe versie verwerkt worden. Meer video, een fijnere navigatie… Zaken die het een nog beter naslagwerk gaan maken.”

Bekijk hier de video over de Maritieme & Offshore Carrieregids met de belangrijkste data en cijfers.

Bent u een werkgever in de maritieme sector, maar nog geen onderdeel van de Maritieme & Offshore Carrièregids 2017? Neem vóór eind november contact op met een van onze accountmanagers: Thomas (tp@navingo.com), Ivo (ia@navingo.com) of Rutger (rd@navingo.com). De printversie van de gids is gratis verkrijgbaar bij de meeste studieverenigingen, opleidingsinstituten en brancheorganisaties in de sector.

Meer Nieuws

Navingo BV, Jan van Galenstraat 56, 3115 JG Schiedam, T:+31 (0)10 2092 600, F:+31 (0)10 436 8134